Àgora dels Menjadors Socials Sans i Sostenibles de Barcelona

Client

Ajuntament de Barcelona (a través de la Revista Soberanía Alimentaria)

Anys d'execució del projecte

2019

Tipus de clients que ho poden contractar

Administració pública

Destinatàries

Usuàries del Menjador Social de Navas de Barcelona

El repte

Contribuir a que les persones usuàries coneguin, suportin i apreciïn del nou model de Menjador Social (amb productes ecològics, de temporada i de proximitat). Alhora, tenir en compte i cuidar, des d’una mirada interseccional, les circumstàncies de vulnerabilitat i opressió que viuen les usuàries.

Què vam fer?

Vam realitzar una sessió Àgora de 2 hores amb educadores i usuàries del menjador social. Durant la sessió vam poder explicar el model de Menjadors Sans i Sostenibles i recollir valoracions i comentaris per part de les usuàries.

La dinàmica participativa va permetre la lliure expressió de les usuàries al voltant de l’alimentació i el canvi al model ecològic, l’organització del menjador social i la convivència. Va deixar constància de que es necessiten molts esforços per anar cap a un model de menjador social més humà i sostenible per totes les seves parts.

A partir dels testimonis recollits vam redactar un informe de recomanacions per seguir amb la transformació del menjador.

Aquesta experiència va ser molt enriquidora per a nosaltres, com a facilitadores, per la seva part transformadora i humana.

Etiquetes

Ecofeminismes i Sobiranies – Consultoria