Curs online “Introducció als Feminismes d’arreu” per l’Ajuntament de Manresa

Client

Ajuntament de Manresa

Anys d'execució del projecte

2020

Tipus de clients que ho poden contractar

Tot tipus d'organitzacions

Destinatàries

Membres del Consell de les Dones de Manresa

El repte

Oferir un curs sobre feminismes d’arreu del món: moviments socials, teòrics i polítics. Fer emergir un debat sobre la vivència dels feminismes entre les participants del Consell de les Dones de Manresa i sobre les seves línies d’acció.

Què vam fer?

El curs online “Introducció als Feminismes d’arreu” s’estructurava en un format de 6 sessions de 45 minuts en streaming.

La docent hi feia una exposició de la temàtica i, tot seguit, es realitzava un debat dinamitzat entre totes les participants. Les temàtiques de les sessions van ser les següents: feminismes occidentals, feminismes d’altres latituds, la crisi dels treballs de cures: el treball invisible, i les cadenes globals de cures i el moviment LGBTIQ+.

Prèviament a cada sessió enviàvem un petit text de reflexió i unes preguntes perquè les participants comencessin a fer bullir l’olla. Posteriorment a la sessió, enviàvem el material didàctic per aprofundir en la temàtica abordada.

L’última sessió va consistir en un fòrum obert dinamitzat per tal de fer emergir, de forma curosa i conscient, les diferents veus i visions presents al consell respecte la vivència dels feminismes.

Etiquetes

Coeducació – Perspectiva de gènere – Formació