Formació “Sembrant cures” per associacions

Client

Torre Jussana - Centre de Serveis a les Associacions, Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ) i Lafede.cat

Anys d'execució del projecte

2021

Tipus de clients que ho poden contractar

Tot tipus d'organitzacions

Destinatàries

Membres d'entitats i col·lectius petits i mitjans, de diferents sectors -també juvenils- amb voluntat d'atendre les diversitats internes, i generar espais segurs.

El repte

Oferir una formació online, conjuntament amb Quotidina Cooperativa, on identificar els elements clau i donar eines per incorporar l’ètica de les cures i la perspectiva feminista a les associacions i col·lectius, des d’una mirada decolonial.

Què vam fer?

Per aquesta formació online sobre cures en les organitzacions, vam dinamitzar la primera sessió on vam introduir els conceptes clau al voltant de l’ètica de la cura.

En aquesta aproximació vam repassar en quin context sorgeix el concepte de l’ètica de la cura i vam analitzar per què i per a què incorporar aquesta mirada dins de les nostres organitzacions. També vam identificar en quins espais de les organitzacions es poden introduir les cures, i vam analitzar què cuidem i com ho cuidem.

La segona sessió, facilitada per Quotidiana Cooperativa, va consistir en presentar la guia “Perspectiva feminista i ètica de la cura. Guia d’autodiagnosi per a organitzacions” de LaFede.cat i es va parar atenció en els reptes que comporta la introducció d’aquesta mirada a les entitats a través de l’exemple d’una entitat que recentment ha incorporat el treball de les cures a la seva organització.

Les dues sessions van tenir una durada de 2h cada una.

Etiquetes

Formació – Cura Organitzacional