Taller online “Cura, Pandèmia i Escola”

Client

AFA de l'Escola Francesc Ferrer i Guàrdia (El Masnou)

Anys d'execució del projecte

2020

Tipus de clients que ho poden contractar

Comunitats educatives, organitzacions

Destinatàries

Integrants adultes de la comunitat educativa de l’escola: famílies, professorat, equip directiu, personal d’administració i serveis, equip educatiu del menjador, personal de cuina i gestora menjador.

El repte

Contribuir al fet que la comunitat educativa pugui, en el marc de dificultat i complexitat de la pandèmia, dotar-se d’eines, espais i estratègies que vetllin per incorporar l’Ètica de la Cura en les seves dinàmiques, subgrups i membres.

Què vam fer?

Per aquest taller sobre Cura i comunitat educativa en temps de pandèmia Covid-19, vam dinamitzar una sessió online de 2,5 hores.

Vam presentar el marc conceptual de l’Ètica de la Cura i la gestió dels conflictes aplicada a les comunitats educatives, fent especial èmfasi sobre els reptes que planteja la pandèmia.

Vam explicar i practicar l’eina del Cercle de Paraula com a metodologia clau per a potenciar la consciència col·lectiva, l’escolta activa i el suport mutu dins la comunitat educativa.

L’Amaia, la facilitadora, va fer memòria i enmarcar les diverses veus i experiències que havien emergit durant el Cercle de Paraula. Així, es va poder arribar a veure les resolucions temporals a les que s’havia arribat i les polaritzacions que seguien vives i necessitaven altres espais per seguir amb el diàleg.

Finalment, la última roda de paraula va ajudar els assistents a expressar els seus aprenentatges, conclusions o valoracions.

Etiquetes

Facilitació – Cura organitzacional – Consultoria