Tallers d’emprenedoria social i cooperativa per instituts

Client

Ajuntament de Mataró - Social Neet

Anys d'execució del projecte

2021

Tipus de clients que ho poden contractar

Ajuntaments, centres educatius

Destinatàries

ESO, PFI, Batxillerat, Cicles Formatius

El repte

Presentar als i les joves algunes eines bàsiques per imaginar i formular un projecte professional segons les característiques i valors de l’Economia Social i Solidària.

Què vam fer?

Els tallers d’emprenedoria social i cooperativa formen part d’un conjunt de 3 tallers de 2h.

El primer, facilitat per Coop Maresme, era una introducció al marc conceptual de l’Economia Social i Solidària i al Cooperativisme.

Seguidament, des de l’Esberla, facilitàvem dues sessions més.

A la primera, titulada “La visió sobre el propi camí professional”, presentàvem l’eina japonesa de l’Ikigai per tal de reflexionar sobre la projecció professional a través d’analitzar les aptituds, motivacions i aspiracions dels i les joves. Seguidament, a través del cercle de paraula, es convidava als participants a compartir les emocions que es generen quan s’està projectant el futur professional.

A la segona sessió, “L’estructura i l’organització d’un projecte de l’ESS” exposàvem un model d’organització i creació de projectes circular, en el que es posa en valor rols organitzatius com els de la facilitació i el de la cura, en contraposició als models organitzatius verticals de paradigmes capitalistes. A continuació, abordàvem els impactes socials i ambientals com a elemente diferenciador de l’ESS i com es tenen en compte a l’hora de pensar el model de negoci per un determinat projecte.

Etiquetes

Formació – Economia Social i Solidària