Tallers d’emprenedoria social i cooperativa per instituts

Client

Ajuntament de Mataró - Social Neet

Anys d'execució del projecte

2021

Tipus de clients que ho poden contractar

Ajuntaments, centres educatius

Destinatàries

ESO, PFI, Batxillerat, Cicles Formatius

tallers emprenendoria coop instituts

El repte

Presentar als i les joves algunes eines bàsiques per imaginar i formular un projecte professional segons les característiques i valors de l’Economia Social i Solidària.

Què vam fer?

Els tallers d’emprenedoria social i cooperativa formen part d’un conjunt de 3 tallers de 2h.

El primer, facilitat per Coop Maresme, era una introducció al marc conceptual de l’Economia Social i Solidària i al Cooperativisme.

Seguidament, des de l’Esberla, facilitàvem dues sessions més.

A la primera, titulada “La visió sobre el propi camí professional”, presentàvem l’eina japonesa de l’Ikigai per tal de reflexionar sobre la projecció professional a través d’analitzar les aptituds, motivacions i aspiracions dels i les joves. Seguidament, a través del cercle de paraula, es convidava als participants a compartir les emocions que es generen quan s’està projectant el futur professional.

A la segona sessió, “L’estructura i l’organització d’un projecte de l’ESS” exposàvem un model d’organització i creació de projectes circular, en el que es posa en valor rols organitzatius com els de la facilitació i el de la cura, en contraposició als models organitzatius verticals de paradigmes capitalistes. A continuació, abordàvem els impactes socials i ambientals com a elemente diferenciador de l’ESS i com es tenen en compte a l’hora de pensar el model de negoci per un determinat projecte.

Etiquetes

Formació – Economia Social i Solidària

Scroll to Top