“Verneda Jove”, perspectiva de gènere i interseccional per a joves (Barcelona)

Client

Foment de Ciutat de Barcelona

Anys d'execució del projecte

Des del 2019

Tipus de clients que ho poden contractar

Administració pública

Destinatàries

Grup Impulsor del projecte, alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Bernat Metge i xarxa d’agents de joventut del barri la Verneda i la Pau

El repte

Promoure l’empoderament i la participació de les joves al barri de la Verneda i la Pau des de la perspectiva de gènere i interseccional.

Què vam fer?

Verneda Jove és un projecte d’empoderament de les joves des de la perspectiva de gènere i interseccional. 

La primera acció va ser realitzar una Diagnosi Jove participativa, on vam treballar amb joves i professorat dels instituts, agents de joventut i associacions i col·lectius del territori.

En base als resultats de la diagnosi, hem dissenyat i organitzat diverses línies d’intervenció i acompanyament amb i per a les joves:

  • Tallers de sensibilització, en relació al bullying i les violències, destinats a l’alumnat i el professorat de l’institut Bernat Metge, per sensibilitzar i empoderar-los.
  • Suport al claustre de l’institut Bernat Metge per desenvolupar una cultura de gestió del conflicte amb mirada restaurativa.
  • Suport i facilitació pels agents del barri i els joves per a que l’Estiu Jove del territori sigui participatiu i gestionat per la joventut del barri

Etiquetes

Perspectiva de gènere – Acompanyament emocional

Altres fotos / videos

“Vamos a darle la vuelta” – Efecte Jove Verneda i la Pau 2018 – Energètica cançó, que s’enganxa de seguida!, on les joves de 1r i 2n d’ESO denuncien el control al qual estan sotmeses per part dels adults, sobretot en el cas de les dones joves. Volen caminar lliures pel seu barri sense comentaris masclistes. Missatges clars i contundents!
Final del Diagnòstic Participatiu de la Verneda i la Pau – 2018