De sòcia treballadora a sòcia col·laboradora: la Patri ens ho explica

A partir del març 2022, la Patrícia Bertolín deixa de ser sòcia treballadora per entomar un nou rol a la cooperativa; sòcia col·laboradora. En aquest petit escrit ens ho explica. Aprofitem per agrair-te de tot cor aquests cinc anys amb nosaltres, Patri, et trobarem a faltar en el dia dia!

 

Avui m’acomiado de l’Esberla laboralment. Avui és cristal.litza un pensament que feia temps sorgia en forma de dubte. He decidit, gràcies al suport incondicional de l’Esberla, fer una aturada laboral per poder enfocar-me en un altre àmbit que m’apassiona i m’il·lusiona: l’estudi.

 

Però aquest stop només és laboral perquè tinc clar que políticament vull continuar vinculada a aquest projecte tan preciós, potent i radical. Per això, aprofitant l’escenari que s’obria amb el meu cas, hem decidit començar a perfilar la figura de sòcia col.laboradora com una nova forma d’estar vinculada en el projecte, però que no impliqui relació laboral.

 

En aquesta nova etapa que s’enceta només puc mirar enrere i sentir agraïment

 

Han sigut cinc anys on he après que una altra forma de concebre i construir el treball és possible i que això només és possible si ho fem juntes. M’emporto la il·lusió i l’esperança que guia cada pas que donem, m’emporto l’asseure’ns juntes a pensar, a qüestionar trobant més preguntes que respostes; m’emporto les abraçades i el suport que són part essencial del batec de l’Esberla; m’emporto tot allò que he après i que no esperava aprendre: els pressupostos, la tresoreria, l’equilibri productiu-reproductiu… i aquesta és la màgia del cooperativisme i és que juntes ens corresponsabilitzem de sostenir-nos. 

 

Només em queda dir-vos que gràcies per tot i, per tant. Sou casa i escola. 

 

Amb ganes d’iniciar aquesta nova etapa com a sòcia col.laboradora!”