7 i 21 SETEMBRE
17h a 19h
AL TEU RITME: Dossier didàctic setmanal +
2 sessions online.
4h (sessions) + 16h de treball autònom
95€ (80€ 2 cursos o +)
Què aprendrem?
En aquest curs ens aproximarem a la coeducació des d’una perspectiva àmplia, entenent-la com una mirada i una pràctica per acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència en qualsevol moment i espai amb intenció educativa: els centres escolars, els espais de lleure associatiu, la casa o el carrer.
Certificació del curs
Assistint a un 75% de les sessions online rebreu un certificat final d’aprofitament.
Facilitadora del curs
Patricia Bertolin Ros
Camino amb l’Esberla des de 2016. Actualment poso gran part de la meva energia en projectes dirigits a joves on puc desenvolupar dues de les meves passions: escoltar i conèixer. L’altra part del meu temps, la dedico a l’antropologia social i cultural, la meva altra passió.
Passos a seguir
1) Omple el formulari
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat
Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?
Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista
Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i desenvolupar les tasques de manera equitativa?
En els ritmes actuals, com crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes?
Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?
Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts?
Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?
En temps de pandèmia i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?