Dates i horaris

5, 12, 19 i 26 JULIOL
17h a 19h

Format del curs

VIU L'EXPERIÈNCIA:
4 sessions online +  material de suport setmanal

Hores lectives

8h (sessions) + 8h de treball autònom

Preu

95€ (80€ 2 cursos o +)

Què aprendrem? 

L’Ecologia profunda proposa una revolució de percepció: repensar la nostra manera de posicionar-nos al món, viure la interrelació amb els altres éssers vius, recordar-nos de la nostra biodependencia.

En aquest curs vivencial descobrirem de primera mà la proposta metodològica del Treball que Reconnecta i de quina manera ens pot servir per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes. 

Certificació del curs

Assistint a un 75% de les sessions online rebreu un certificat final d’aprofitament.

Facilitadora del curs

Laura Pourtier 

Sóc de la Bretanya francesa i mare de dos fills. Coordino serveis d’Ecologia profunda. Vaig descobrir i començar a practicar el “Treball que reconnecta” de la Joanna Macy pocs mesos després de la meva segona maternitat i em va sostenir en un moment de gran ansietat en quant al futur, del col·lectiu i dels meus.

Em motiva profundament poder participar a un canvi de consciència i caminar cap a una societat sostenible, des de l’acceptació de les emocions més profundes.

Passos a seguir

1) Omple el formulari 
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat

JULIOL 2021: del 5 al 30 de juliol

 

Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?

Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista

Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i  desenvolupar les tasques de manera equitativa?

Ecologia Profunda: repensar la nostra relació a la Natura

En els ritmes actuals, com crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes

SETEMBRE 2021: del 6 al 30 de setembre

Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?

Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts?

Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?

 

En temps de pandèmia  i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?