9 i 23 SETEMBRE
17h a 19h
AL TEU RITME: Dossier didàctic setmanal +
2 sessions online.
4h (sessions) + 16h de treball autònom
95€ (80€ 2 cursos o +)
Què aprendrem?
Lluny de ser una disciplina complicada i de números, l’economia feminista ens permet entendre les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social.
En aquest curs ens aproximarem a la mirada de l’economia feminista, que qüestiona i posa en entredit com la societat actual s’organitza per donar resposta a les necessitats humanes en el marc del capitalisme, explotant les dones, les persones i el planeta.
Certificació del curs
Assistint a un 75% de les sessions online rebreu un certificat final d’aprofitament.
Facilitadora del curs
Maria Ginard Rodríguez
Politòloga amb un màster de gènere i polítiques públiques, especialment sensibilitzada en la prevenció de les violències masclistes i en la incorporació de la mirada feminista en els espais, institucions i organitzacions.
Passos a seguir
1) Omple el formulari
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat
Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?
Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista
Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i desenvolupar les tasques de manera equitativa?
En els ritmes actuals, com crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes?
Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?
Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts?
Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?
En temps de pandèmia i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?