Dates i horaris

06 i 20 JULIOL
17h a 19h

Format del curs

AL TEU RITME: Dossier didàctic setmanal +
2 sessions online.

Hores lectives

4h (sessions) + 16h de treball autònom

Preu

95€ (80€ 2 cursos o +)

Què aprendrem? 

En aquest curs ens aproparem a diversos moviments teòrics, socials i polítics feministes que han influenciat els moviments i debats actuals.

Sense pretendre voler ser exhaustives recorrerem els feminismes occidentals, els feminismes negres, els feminismes llatins i els feminismes àrabs, i posarem sobre la taula tot el que han aportat i continuen aportant a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint.

Certificació del curs

Assistint a un 75% de les sessions online rebreu un certificat final d’aprofitament.

Facilitadora del curs

Núria Alcaraz Coca

Núria Alcaraz Coca 

Sociòloga, amb un màster de gènere i polítiques públiques i doctorant-me, perquè visc capficada en com funcionem col·lectivament i, sobretot, en com podem transformar-ho, des de l’activisme, l’acadèmia, com a treballadora a l’Esberla… i des de tots els fronts de la vida.

Passos a seguir

1) Omple el formulari
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat

JULIOL 2021: del 5 al 30 de juliol

Feminisme(s) per a principiants: d’on venim i cap a on anem

 

Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?

 

Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista

Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i  desenvolupar les tasques de manera equitativa?

En els ritmes actuals, com crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes

SETEMBRE 2021: del 6 al 30 de setembre

Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?

Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts?

 

Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?

 

En temps de pandèmia  i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?