Dates i horaris

13, 17, 20 i 27 SETEMBRE
17h a 19h

Format del curs

VIU L'EXPERIÈNCIA:
4 sessions online + material de suport setmanal

Hores lectives

8h (sessions) + 8h de treball autònom

Preu

95€ (80€ 2 cursos o +)

Què aprendrem? 

Les violències sexuals són un tipus de violències masclistes molt invisibilitzades i malauradament massa presents en el nostre dia a dia.

En aquest curs ens hi aproximarem per comprendre-les, i donarem eines per abordar-les en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista, que pretén donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts.

Certificació del curs

Assistint a un 75% de les sessions online rebreu un certificat final d’aprofitament.

Facilitadora del curs

Inma Pascual Sanchez 

Facilitadora de grups des del paradigma de Treball de Processos, educadora social i especialista en Teatre de les Oprimides. Està especialitzada en l’àmbit de les violències sexuals des de la seva vessant comunitària, havent fet els últims 5 anys facilitacions a col·lectius i organitzacions en clau restaurativa al voltant de situacions on hi ha hagut alguna agressió sexual.

Ha participat en fòrums oberts sobre abús sexual infantil i sobre assetjament sexual al carrer, i és formadora en violències sexuals per professionals de l’àmbit social.

Passos a seguir

1) Omple el formulari
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat

JULIOL 2021: del 5 al 30 de juliol

 

Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?

Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista

Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i  desenvolupar les tasques de manera equitativa?

En els ritmes actuals, com crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes

SETEMBRE 2021: del 6 al 30 de setembre

Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?

Violències sexuals:
des d’una perspectiva feminista i restaurativa

Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets ocorreguts?

Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?

 

En temps de pandèmia  i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?