El 8 de març, ens aturem totes!

Per primer any, l’Esberla hem aconseguit fer vaga totes de manera estructurada i facilitada. 

Condicionants externs poden dificultar-nos, com per exemple que haguem d’impartir algun taller o servei aquell dia perquè la clienta o el client no considera que sigui motiu suficient una vaga feminista per a no oferir-los-hi, o bé que la feina del dia a dia se’ns mengi i devaluï la qualitat de les nostres jornades impedint-nos sortir al carrer aquell dia com a militants feministes que som, o bé que perdem el sou d’un dia en una societat que ja precaritza prou les nostres condicions laborals. 

 

Com a cooperativa ecofeminista apostem per fer la vaga i ens hi adherim com a  treballadores: cridem a la vaga feminista de cures i també de consum, i enguany decidim, com a cooperativa, que també fem la crida a fer la vaga de treball assalariat. 

 

Des de l’Esberla podem i volem facilitar les condicions per tal que totes les treballadores que en formem part no veiem limitat el nostre dret a fer vaga, és per això que hem decidit que declararem a la seguretat social que la fem perquè així consti en els recomptes oficials (malgrat el sistema patriarcal capitalista no s’hi vulgui fixar i fer-hi alguna cosa al respecte), i com a Esberla assumirem el cost salarial d’aquest dia perquè cap de nosaltres perdi poder adquisitiu.

 

Som conscients del privilegi del que disposem podent fer això, i de la quantitat de dones que es troben en situació de coacció per part de la patronal, per tal que no sumin en aquesta vaga ni en cap de les altres que es convoquen per a lluitar pels nostres drets. Animem a totes aquelles cooperatives i organitzacions que com nosaltres disposen de la capacitat de fer-ho i que aquell dia facilitin que les seves treballadores puguin sortir al carrer a reivindicar-se però que no només es quedi en una mesura puntual sinó que siguem capaces de transformar les nostres organitzacions en pro de reconquerir els nostres drets i alliberar-nos de les violències i opressions que ens volen fer callar. 


L’any passat la COVID i les restriccions de concentració van condicionar que ens poguéssim trobar totes als mateixos espais, és per això que desitgem que aquest any ens tornem a visibilitzar arreu juntes i multitudinàries. Tornem a explicitar i manifestar aquest bagatge i aquesta FORÇA FEMINISTA!