Cura Organitzacional i Comunitària

En temps de col·lapse social i ambiental, necessitem Cura Organitzacional i Comunitària

Davant el col·lapse social i ambiental que estem vivint, a l’Esberla hem enfocat el nostre propòsit per la Cura Organitzacional i Comunitària.

Malgrat els grans impactes del confinament, hem pogut aprofitar aquests mesos per endreçar els somnis de la nostra Cooperativa. Front el col·lapse social i ambiental que vivim, a l’Esberla hem enfocat el propòsit que ens marquem des de l’Ètica de la Cura. A partir d’aquest posicionament, volem acompanyar les comunitats i organitzacions que ho necessitin. Ara estrenem nova imatge i web al servei d’aquest propòsit!

 

Cada vegada més, podem veure els impactes locals i globals de les violències que tenim normalitzades a la societat capitalista, heteropatriarcal, racista i explotadora on vivim. 

 

Violències que impacten en persones i comunitats racialitzades, en les dones i els seus cossos, en infants, joves i gent gran, en comunitats LGTBIQ+, etc. Violències més directes com agressions físiques o psicològiques. Violències més simbòliques sobre les que està construïda la nostra història, cultura popular i tradicions. Violències més estructurals que exerceixen les institucions a través de les lleis, el sistema judicial i els cossos policials.

 

Des de l’Esberla, estem treballant per contribuir amb el nostre gra de sorra a l’amalgama de moviments i agents locals i globals que reclamen processos comunitaris i socials d’erradicació i restauració de les violències i de restitució de la justícia social i climàtica. 

 

 

Promovem espais de trobada, diàleg i construcció comunitària

La societat està en col·lapse, plena d’impactes i danys socials i ambientals. Però a l’Esberla treballem perquè les comunitats i organitzacions prioritzem i ens estructurem al voltant d’espais de trobada, diàleg i construcció comunitària. És en aquests espais on, des dels valors i pràctiques de l’Ètica de la Cura, les persones i grups podem:

 

  • Visibilitzar i potenciar la consciència crítica al voltant de les violències que travessen les nostres comunitats i organitzacions
  • Potenciar processos comunitaris i organitzacionals per la restauració i reparació de les injustícies i danys comesos per les opressions i discriminacions
  • Realitzar una transformació d’arrel dels nostres valors, creences i pràctiques per poder garantir la no repetició de les violències

Per fer-ho possible, posem la nostra sabiesa i expertesa de Coeducació i cura comunitària  Facilitació i Cura Organitzacional i Sobirania alimentària al servei d’entitats i centres educatius, organitzacions i administracions públiques que vulguin formar-se i transformar-se en aquest sentit. 

 

Per això, us convidem a que, si us crida l’atenció, remeneu la nostra nova web ens contacteu si us interessa realitzar algun servei o intercooperació amb nosaltres.