EINES, MIRADES I COMUNITAT
PER A LA RESILIÈNCIA ECOFEMINISTA

Descobreix els 8 cursos oberts!

JULIOL 2021: del 5 al 30 de juliol

 

Què han aportat i continuen aportant els feminismes occidentals, negres, llatins i àrabs a la lluita feminista actual i a les altres situacions socials d’emergència que estem vivint?

Com funciona el complex fenomen de les violències masclistes i com podem identificar-les en el dia a dia? Quines són les eines per prevenir-les i com eradicar-les des d’una perspectiva feminista?

Com ajudar els col·lectius a transitar cap a formes més justes, curoses i segures de prendre decisions, abordar els conflictes, conciliar i  desenvolupar les tasques de manera equitativa?

En els ritmes actuals, com podem crear espais per parar, reconnectar amb la Natura i avançar cap a la transformació de la societat, des dels valors ecofeministes

SETEMBRE 2021: del 6 al 30 de setembre

Quines són les desigualtats més quotidianes, a les cases, a les comunitats, a les feines i a totes les esferes de la vida social?

Com abordar les violències sexuals en els col·lectius des de la perspectiva restaurativa i feminista? Com donar agència a la persona agredida, reparar el dany generat, i prendre responsabilitat grupal dels fets?

 

Com acompanyar infants i joves a superar els estereotips de gènere, posar les cures de les persones, la comunitat i el planeta al centre, i construir relacions lliures de violència?

 

En temps de pandèmia i de futur incert, com resistir a l’anestesia, l’angoixa o el sentiment d’impotència? De quina manera podem dibuixar la nostra visió com a educadores amb mirada ecofeminista?

1) Omple el formulari amb els cursos que vols fer
2) Fes transferència a ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica)
3) Posa com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”
4) Envia el comprovant a escolaestiu@esberla.cat

Com funciona l'Escola d'Estiu?

Sabem que algunes de vosaltres ja esteu fins als nassos de les pantalles, i alhora que altres teniu ganes de compartir-vos i conèixer gent nova.

Per això, en el marc de l’Escola d’Estiu, hem pensat en dos formats de cursos: 

Cursos “Al teu ritme”

Aquests cursos s’estructuren al voltant d’un dossier didàctic, amè i fet amb molt d’amor que et pots descarregar i/o imprimir, i llegir al teu ritme quan millor et vagi. Prepara’t una tumbona al sol, una beguda fresqueta i… immersa’t en els continguts!

Això sí, perquè no perdis la sensació de comunitat hem contemplat dues sessions online en directe per intercanviar experiències i reflexions amb les altres persones que estan fent el mateix camí que tu!

  • Dossier didàctic setmanal durant les 4 setmanes.
  • 2 sessions online (en directe) de 2 hores.
  • Atenció personalitzada per correu electrònic.
  • Certificat d’assistència.

Cursos “Viu l’experiència”

Per les que teniu ganes de sacsejades en col·lectiu, hem preparat aquesta modalitat de cursos. Cada setmana us trobareu online i en directe amb les persones del curs i les facilitadores, per formar-vos i aprofundir mitjançant dinàmiques grupals, activitats i debats en directe.

A més, entre sessió i sessió rebreu un document amb materials de suport per seguir aprofundint en les temàtiques.

  • 4 sessions online (en directe) de 2 hores.
  • Material de suport setmanal durant les 4 setmanes.
  • Atenció personalitzada per correu electrònic.
  • Certificat d’assistència.

Preu per curs: 95€ (80€ al inscriure’s a 2 cursos o més!)

Participants mínims per obrir els cursos: 10

Tens més preguntes?

Puc participar a més d’un curs?

I tant, pots apuntar-te a tots els cursos que vulguis. La nostra recomanació, però, és que això et permeti assistir a totes les sessions i seguir el ritme de treball autònom.

Quines diferències hi ha entre les dues modalitats de curs?

Curs “Al teu ritme”: cada setmana t’enviem un dossier didàctic, amè i amb molts recursos per aprofundir fins on tu vulguis, que pots llegir tranquilament quan a tu et vagi bé. Durant el curs es faran dues sessions online dinamitzades per compartir reflexions, resoldre dubtes i compartir experiències.

 

Curs “Viu l’experiència”: el curs consta de 4 sessions online en directe (seran setmanals) dinamitzada per una facilitadora experta en la temàtica que us acompanyarà a immergir-vos en el curs mitjançant dinàmiques, activitats i reflexions grupals. Entre sessió i sessió, us enviarem material de suport per seguir aprofundint a cada tema.

Quantes hores de dedicació total seran necessàries?

Curs “Al teu ritme”: 4h de treball acompanyat (sessions), 16h de treball autònom.

Curs “Viu l’experiència”: 8h de treball acompanyat (sessions), 8h de treball autònom.

Cal tenir algun coneixement previ?

No cal tenir coneixements previs en cap dels cursos que oferim, ja que tots tenen un mòdul introductori a la temàtica.

L’assistència a les sessions és obligatòria?

L’assistència a les sessions és indispensable per seguir bé el curs, i són la manera que tenim nosaltres de saber que l’estàs seguint. Sempre que estigui justificat, pots faltar com a màxim a una sessió.

Les sessions es gravaran?

Només en el cas dels cursos “Al teu ritme”. Les sessions es gravaran i s’enviaran setmanalment a totes les alumnes; estaran disponibles fins a un mes després d’acabar el curs . Tot i així, el contingut de les sessions són dinàmiques i debats per la qual cosa s’aprofita molt més connectant-se a les sessions programades.

Pels cursos “Viu l’experiència” no gravarem les sessions ja que seran cursos vivencials basats en l’experiència i els testimonis de les participants i es treballarà en petits grups.

Enviareu algun material?

Pels cursos “Al teu ritme” us enviem cada setmana un dossier didàctic molt complet, que formen el contingut principal del curs. És recomanable poder-los llegir setmana a setmana per no perdre el fil.

Pels cursos “Viu l’experiència” us enviem cada setmana un material de suport i ampliació a les temàtiques treballades.

 

Tindrem contacte directe amb la docent?

El contacte amb la docent serà a les sessions en directe i, durant tot el curs, les tindreu disponibles per correu per a qualsevol cosa que necessiteu.

 

Ens donareu un certificat final d’aprofitament?

Sí, sempre que hagueu assistit a un 75% de les sessions online.


Com he de fer la inscripció?

És molt senzill. Has d’omplir el formulari i seleccionar els cursos als quals et vols apuntar. Un cop rebis un correu de validació, hauràs de fer la transferència amb l’import total al número de compte ES29 1550 0001 2500 0166 7427 (Fiare Banca Ètica) posant com a concepte “EEE + Nom i Cognoms”. L’últim pas és enviar el comprovant de la transferència a l’adreça de correu: escolaestiu@esberla.cat


Hi ha possibilitat de cancel·lar la meva inscripció?

L’Esberla es reserva el dret de cancel·lar el curs si no s’arriba a un mínim de 10 participants. En aquest cas, abonarem l’import de la matrícula.

Per part teva, si cancel·les la teva inscripció amb més de 7 dies d’antelació a l’inici del curs, et retornarem l’import abonat restant el 10% en concepte de despeses administratives i de gestió.