Amaia, Andrea i Mariona, les tres noves sòcies de l'Esberla

És el moment? Esteu segures? Sí, som sòcies i ho celebrem!

L’Amaia, l’Andrea i la Marina s’estrenen com a sòcies de l’Esberla!
Ens expliquen perquè consideren més important que mai apostar pel cooperativisme.


El dia 11 de març de 2020, va ser un dia especialment bonic per nosaltres tres i per l’Esberla. No sabíem el que ens venia a sobre just l’endemà: una parada sobtada en el camí, a causa de la pandèmia pel nou coronavirus.

Aquell dimecres vam trobar-nos totes les membres de l’equip nucli de l’Esberla i vam fer una sessió de fotos molt bonica per la nova web i els nous catàlegs. Va ser un d’aquells moments que ens uneixen tant. I per si era poca l’emoció, just abans de dinar, se’ns comunicava la motivació i les ganes per part de les sòcies de la cooperativa d’ampliar el nombre de sòcies amb nosaltres. Si volíem, és clar.

 

Volem?

Aquesta pregunta, i les que encapçalen aquest escrit, ens les han dit i ens les hem dit molt en aquests mesos d’enraonament i meditació al voltant d’aquesta decisió. Mesos convulsos, a causa del fort impacte de l’emergència sanitària, econòmica i social, on han sorgit més inseguretats i incerteses de les que hauríem tingut habitualment a l’hora de prendre una decisió com aquesta.

Doncs sí, volem! Amb tots els nostres estats, els nostres crítics, les nostres inseguretats, i alhora amb l’experiència com a treballadores d’un espai que ens ha cuidat i ens ha fet créixer laboralment i personalment i també amb les nostres esperances, fem el salt i ho fem en un moment clau, sí, en plena crisi. 

 

Som sòcies i ho celebrem!

Dins un sistema capitalista globalitzat, que crisi rere crisi demostra les seves mancances i com fa augmentar les desigualtats socials, no ens deixarem trepitjar per un model que aposta per la precarietat de la majoria social, les relacions verticals i jerarquitzades i el lucre (d’uns pocs) per davant de la sostenibilitat del planeta i de les persones i les seves necessitats. Apostem per l’economia social i solidària i el cooperativisme que, amb la seva capacitat de resiliència i adaptabilitat fa front a aquestes situacions, que el capitalisme imposa, sempre posant a les persones al centre i des de la corresponsabilització col·lectiva dels impactes. 

En aquests moments de crisi (i sempre), trobem de gran importància donar-li força a aquest model que posa les persones, les cures i la vida al centre, com a model empoderador, des del coratge, la valentia, la confiança i l’esperança.

Ens hi arromanguem!

L’Esberla ja va néixer en un moment econòmic complicat, al 2013, com a projecte jove d’autoocupació. Ara, davant d’aquesta nova crisi, i d’aquesta nova oportunitat, ens hi refermem i reafirmem els valors de l’Esberla. Volem seguir creixent de la mà de les nostres companyes i continuar esberlant cada vegada més horitzons amb elles.


Si el 2020 ens està fent créixer, frisem per veure que ens portarà el futur. 

Celebrem la vida, i com posar-la al centre. Visca el cooperativisme!

 

Novembre del 2020

Amaia Mtz. de Lahidalga Ibarrola, Andrea Cobo Ávila i Marina Jordán López