Tardor Ecofeminista al Maresme, des de l’ESS caminem cap a futurs desitjables

Ens trobem travessant un context complex a nivell global. Des de la nostra mirada ecofeminista, el canvi s’ha d’impulsar des de les aliances público-comunitàries i des dels territoris. Així que obrim les portes de la nostra comarca,el Maresme,  per compartir un conjunt d’activitats, trobades i coneixements, que en el marc de CoopMaresme, l’Ateneu cooperatiu del Maresme, i del projecte Movem Fitxa, ens conduiran a treballar sobre com incorporar l’Ecofeminisme a les nostres organitzacions, a les comunitats i a les nostres vides.

Recorrem així l’últim tram de l’any amb energia, força, il·lusió i motivació per seguir desenvolupant el canvi cap a una societat justa, curosa i en equilibri amb els límits físics del planeta. 

Comencem!

Can Fugarolas (Mataró), acollirà dissabte 26 de novembre les jornades: Ecofeminisme, una aposta per la vida! Des de l’Esberla, presentarem les grans conclusions de la diagnosi de l’ESS a la comarca, que es centra en 3 temàtiques fonamentals: el dret col·lectiu a les cures, la sobirania energètica i les economies comunitàries. Per complementar aquesta presentació, compartirem un diàleg amb 3 pràctiques inspiradores:


Alella Poble cuidador, e-Plural i Núria Social


En ben acabar, proposarem la dinamització d’un tastet de la metodologia “escenaris de futur” per reflexionar en col·lectiu sobre els reptes que tenim pel davant. 

Totes fent comunitat , escoltant-nos i compartint, gaudirem d’un dia en el que posarem sobre la taula reflexions i escenaris que facin possible una transició ecosocial justa i democràtica.

 

Tot plegat ens conduirà a un 1 de desembre on totes les cooperatives i entitats seran convidades a viure una jornada presencial d’Ecologia profunda, al Cafè de Mar (Mataró). Serà un espai únic per dialogar i compartir sobre l’emergència climàtica tant a nivell personal com d’entitat. Descobrir com reconnectar amb la natura és fonamental així com  buscar claredat per consolidar la nostra acció transformadora. Crearem un espai segur per expandir les nostres emocions connectades a la natura.

Finalment, la tarda del mateix 1 de desembre, us presentarem presencialment i online l’eina d’autodiagnosi “Movem Fitxa”, que ens ajuda a incorporar la perspectiva ecofeminista a les nostres cooperatives. 


Recordem que Movem Fitxa forma part del programa foment del cooperativisme de la Federació Cooperatives de Treball. Som una agrupació de quatre entitats (l’Esberla SCCL, Bildi Grafiks SCCL, Resilience Earth SCCL i la Red de Transición) que ens hem unit per generar coneixements transferibles sobre l’ecofeminisme partint de la nostra experiència).

Scroll to Top